Pad Thai met groenten

  • 30min
  • 4P
  • Next level

Pad Thai, is één van de populairste éénpansgerechten uit Thailand, gemaakt  van gebakken noedels, een typische pad thai saus en massa’s groenten. Als je al in Thailand bent geweest dan ben je dit gerecht zeker al tegengekomen aan de streetfood kraampjes.   Met een paar ingrediënten tover je een snelle en heerlijke maaltijd op je bord, boordevol vezels. Voeg naar wens extra pit toe met een chili peper, en varieer met groenten en kruiden naargelang het seizoen. Ook een roerei kan er zeker bij of wat gebakken tofu of zelfs kip als je daar van houdt.  

Ingrediënten

4 blokjes volkoren rijstnoedels
2 eetlepels fijngeraspte gember
3 teentjes knoflook, fijngesneden
1 eetlepel olie 
4 paprika’s, kleur naar keuze
6 lente-uien
1 grote courgette
1 limoen, zeste en sap
1 handvol gepelde pinda’s, grof gehakt
1 bosje koriander, grof gehakt 

Pad Thai Saus:
2 eetlepels tamarinde pasta
1 eetlepel kokosbloesemsuiker 
3 eetlepels sojasaus  
3 eetlepels oestersaus
Sap van ½ limoen 

Bereidingswijze

Was alle groenten en kruiden grondig. 

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Snij de paprika in vier, verwijder de pitjes en snij in dunne sliertjes. 

Snij de courgette doormidden in vier, verwijder het middelste deel (dit wordt te snel slap maar is ideaal voor in soep) en snij in dunne slierten. 

Snij de lente-uien in stukken van 6 cm en dan ook in fijne slierten. 

Meng de ingrediënten voor de Pad Thai saus in een kom. 

Verhit de zonnebloemolie in een grote, lage pan. Fruit de knoflook en gember even aan.  

Voeg alle groenten toe aan de pan en roerbak ongeveer 4 minuten tot ze beetgaar zijn. 

Voeg de gekookte noedels en de Pad Thai saus toe aan de pan en warm nog even op. 

Werk af met zeste en het limoensap. 

Dresseer de Pad Thai op borden en werk af met de gehakte pinda’s, koriander, en een partje limoen. 

Serveer onmiddellijk. 

Bewaar eventuele restjes in een luchtdichte container in de koelkast voor maximaal 2 dagen. Warm op in een pan voor het beste resultaat.