Ovenschotel met spruitjes, erwten en gehaktballen Sofie Dumont Chef2
Ovenschotel met spruitjes, erwten en gehaktballen Sofie Dumont Chef3

Ovenschotel met spruitjes, erwten en gehaktballen

  • 55min
  • 4P
  • Next level

Stoer en toch zijdezacht gerecht.

Ingrediënten

GROENTEN
350 g spruiten
350 g erwten, vers of diepvries
1 zoete ui, fijngesneden
2 takken rozemarijn
3 takken citroentijm
1 klont boter of olie

GEHAKTBALLEN
500 g rundergehakt
300 g kippengehakt
1 sjalot, fijngesneden
1 koffielepel gedroogde tijm
1 ei
3 tot 4 eetlepels paneermeel + wat extra voor op de balletjes
½ bosje platte peterselie, fijngesneden
2 eetlepels worcestersaus
peper en zout

Bereidingswijze

Verwijder de bruine blaadjes van de spruitjes en kook ze een 5-tal minuten al dente in gezouten water. Giet af, laat ze schrikken onder koud water en laat goed uitlekken. Halveer ze.

Zet een vuurvaste schaal op het vuur en voeg olie of boter en de fijngesneden ui toe met de helft van de tijm en rozemarijn. Laat even bakken. Haal van het vuur en meng er de spruiten en erwten door.

Meng alle ingrediënten voor de gehaktballen door het gehakt en maak er acht grote ballen van. Duw ze tussen de spruitjes.

Duw takjes rozemarijn en tijm ertussen. Kies de stoomovenfunctie en kies low steam, zet je oven op 200 °C, en bak 30 minuten.

TIP

Een stoomoven is wel echt een gemak in de keuken, vooral als je niet veel tijd hebt. Een paar groenten of een goed stuk vlees erin en hup, het is vertrokken! Onze grootmoeders zetten een kommetje water in de oven, maar met een stoomoven doet de oven al het werk! De stoom houdt de balletjes mooi sappig en laat de groenten garen en kleuren zonder ze uit te drogen. Met een beetje stoom is alles iets beter, malser en more juicy.