Mortadellasandwich op homemade focaccia

  • 30min (+30min bakken & rusttijd deeg)
  • 4P
  • Easy

Where my big boys at? Megasandwich! Niets zo tof als foccacia maken. Weinig effort, maximum joy.

Ingrediënten

FOCACCIA
590 ml lauw water
6 g droge gist (of 1 koffielepel)
1 koffielepel suiker
700 g tarwebloem
12 g zoutvlokken
100 ml olijfolie, plus wat extra
½ bosje tijm

rechthoekige bakvorm van ongeveer 40×25 cm

TOPPINGS
250 g roomkaas
250 g basilicumpesto
1 Romeinse sla
enkele plakjes belegen Goudse of andere kaas
enkele plakjes mortadella piccante
1 grote zoete ui, in schijven
hotsauce

Bereidingswijze

Meng water, gist en suiker in een grote kom. Laat 5 minuten rusten. Voeg de bloem en de helft van het zout toe en meng met een spatel door elkaar. Giet er de helft van de olijfolie over en laat minstens 2 uur rusten of zet het een nachtje in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 230 °C.

Wrijf je bakvorm in met een deel van de overgebleven olijfolie en stort het deeg hierin uit. Duw het tot in de hoekjes. Laat rusten en giet er de rest van de olijfolie over. Maak putjes met je vingers om het deeg luchtiger te maken. Opgepast, heel ASMR. Geen idee wat dit betekent? Vraag maar eens aan je kinderen dan.

Strooi de rest van het zout erover, samen met de tijm.

Bak 30 minuten op 230 °C.

Haal de focaccia uit de vorm om af te koelen. Zo blijft hij krokant.

Snijd in grote rechthoeken. Snijd die vervolgens overlangs doormidden en bestrijk de ene kant met roomkaas en de andere met pesto. Beleg gulzig met sla, kaas, mortadella, uitjes en hotsauce als je dat wilt. Druk wat aan en zet je grootste bakkes maar op. Komt goed!