Loaded BBQ Potato met Sriracha Kip

  • 1u35 + 4u marineren
  • 4P
  • Next level

Een gepofte aardappel uit de BBQ, met sappige, gegrilde kip, gegrilde groenten en een kaassausje. Alle ingrediënten worden gegaard in de BBQ en wat een bom van smaken! Perfect voor wanneer je de BBQ aansteekt en iets speciaals wilt serveren! De kip wordt gemarineerd in yoghurt en sriracha, wat het vlees heerlijk sappig en gekruid maakt en daarna met de groenten gegrild op de BBQ. Alles gaat in de opengesneden gepofte aardappel en wordt overgoten met een cheezy sausje. Man, man, man…  genieten. Kan zowel met een zoete en een gewone aardappel. Aan jou de keuze. Het smaakfestijn blijft hetzelfde !

Ingrediënten

Voor de kip: 
4 kipdijen zonder vel of been
100g yoghurt
1 el Santa Maria Sriracha kruiden
2 tl lookpoeder
1 tl zout
Sap en zeste van 1 limoen

Voor de aardappelen en groenten: 
4 grote aardappelen of zoete aardappelen (ongeveer 300g per persoon)
500g broccolini
4 rode punt paprika’s

Voor de saus: 
150g zure room
150g vers geraspte Parmezaanse kaas
1 el mosterd
Zwarte peper uit de molen
1 el honing
Sap van 1 limoen
2 lenteuitjes, fijn gesneden

Bereidingswijze

Combineer yoghurt, Sriracha, lookpoeder, zout, en het sap en zeste van de limoen in een kom. Meng goed, voeg de kip toe, en zorg dat deze volledig bedekt is. Laat minstens 4 uur, of idealiter een nacht, marineren in de koelkast.

Meng alle ingrediënten voor de saus, behalve de lenteuitjes, in een hoge maatbeker en mix tot een gladde massa. Roer de fijngesneden lenteuitjes erdoor.

Prik de aardappelen rondom in met een satéprikker en wikkel ze in aluminiumfolie. Pof ze ongeveer 1 uur in de BBQ of oven op 220°C tot ze zacht zijn.

Snijd de paprika’s in grote stukken, verwijder de zaadlijsten, en meng ze samen met de broccolini, olijfolie, zout, en peper. Gril de groenten rondom totdat ze beetgaar zijn.

Dep de gemarineerde kip droog en gril deze aan beide kanten tot gaar.

Snijd de aardappelen open in een ster-vorm. Snijd de kip in plakjes en de groenten in stukken. Vul de aardappelen met de kip, groenten, en wat plakjes Parmezaanse kaas. Plaats de gevulde aardappelen nog even terug in de gesloten BBQ om door te warmen. Serveer met de saus eroverheen gegoten.

TIPS

  • Laat de kip zo lang mogelijk marineren voor het beste resultaat. 

Partner

In samenwerking met Santa-Maria