Kombucha met Appel en Basilicum

  • 15min
  • 4P
  • Easy

Kombucha is een gezond alternatief voor frisdranken, met levende organismen en een minimum aan suiker. Eens je je eigen basisrecept van kombucha gebrouwen hebt, met je scoby, kan je nu gaan experimenteren met verschillende smaken.  Dit recept  is een heel eenvoudige en lekkere combinatie met appel en basilicum om mee te beginnen, maar feel free om te kiezen voor andere kruiden of fruit naargelang het seizoen. 

Door bij het basisrecept extra fruit, dus suikers toe te voegen gebeurt er eigenlijk  een 2de gisting op fles waardoor je een heerlijke frisse sprankel krijgt.  

Ingrediënten

1,6 liter zelfgemaakte basiskombucha, zonder scoby
1 biologische appel, gewassen en in stukjes gesneden
3 takken basilicum, gewassen
1 schone fles van 1 liter met dop

Bereidingswijze

Verdeel de kombucha gelijkmatig over twee steriele flessen.

Voeg aan elke fles de stukjes appel en takken basilicum toe.

Sluit de flessen af en bewaar ze op een donkere, niet te koude plaats voor de tweede gisting.

Controleer na 2-3 dagen de ontwikkeling van CO2 door de fles voorzichtig te openen. Afhankelijk van het suikergehalte van het fruit, zou je nu al een lichte sprankeling moeten voelen.

Bewaar de kombucha na deze periode in de koelkast.

TIP

Serveer de kombucha gekoeld, op ijs, met een garnituur van verse appel en basilicum voor de ultieme smaakervaring.

Bewaar de gebottelde kombucha in de koelkast om de fermentatie te vertragen en geniet ervan binnen 2 weken voor de beste smaak en sprankeling.