KOKOSRIJSTPAP MET GEKARAMELISEERDE PINDANOTEN

  • 40min
  • 4P
  • Next level

Een klassieke rijstpap met een heerlijke Thaise twist!

Ingrediënten

750 ml melk
250 ml kokosroom
120 g ronde dessertrijst
merg van 1 vanillestokje
70 g geraspte gember
2 kaneelstokken
1 theelepel kardemompoeder (optioneel)
130 g kokosbloesemsuiker
70 g fijne suiker
140 g ongezouten pindanoten

Bereidingswijze

Giet de melk in een gietijzeren pan samen met de room, rijst, het vanillemerg, gember, kaneel en kardemom toe. Laat op een zacht vuur opkoken. Zet het vuur lager wanneer het mengsel kookt en blijf 15 minuten doorroeren.

Ondertussen kun je de gekarameliseerde pinda’s maken, maar blijf wel regelmatig roeren.

Giet de twee soorten suiker in een steelpannetje. Zet op het vuur en laat zachtjes smelten. Je mag hier niet in roeren maar wel draaien met je pan. Giet de noten erbij en roer stevig de karamel erdoor.

Giet het mengsel uit op een bakpapier. Let op, dit is echt heel heet, dus vooral niet proeven nu! Laat afkoelen en hak de noten grof.

Verdeel de rijstpap in kommetjes, strooi de nootjes erover en dig in!

TIPS

  • De noten mengen zich iets makkelijker met de karamel als je ze 10 minuten in een oven van 50 °C legt.
  • Als je rijstepap in de koelkast zet, blijft hij nooit zo lekker smeuïg. Dus óf je eet hem meteen op, óf je draait er weer wat melk of room door.