Jockey Club

  • 45min
  • 4P
  • Next level

Dit heerlijke gerecht combineert sappige hamburgers met knapperige uienringen, romige puree en een perfect gebakken spiegelei. Een stevige maaltijd die zeker in de smaak zal vallen bij iedereen aan tafel! 

Ingrediënten

700 gr rundsgehakt (natuur)
1 zoete ui
250 ml melk
100 gr bloem
4 sneetjes chester (kaas)
4 hoeve-eitjes
400 gr erwtjes
600 gr bloemige aardappelen
boter
2 dl karnemelk
1 dl bruine fond
peper en zout
nootmuskaat 

Bereidingswijze

Voorbereiden: Zet de friteuse aan en laat voorverwarmen tot 180°C. 

Erwtjes: Gaar de erwtjes kort in kokend water met een snufje bicarbonaat en laat ze meteen schrikken in koud water. Laat uitlekken. 

Aardappelen: Schil de aardappelen en stoom ze gaar. 

Uienringen: Snijd de ui in ringen van ongeveer een halve cm dik en laat ze 10 minuten in de melk weken. 

Dep de uien goed droog, haal ze door de bloem en frituur ze ongeveer 3 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier en besprenkel met zout. 

Hamburgers: Kruid het gehakt met peper en zout, meng goed en vorm mooie, niet te dunne hamburgers. 

Smelt een klontje boter in een pan en bak de hamburgers saignant. Haal uit de pan en leg een plakje kaas op elke hamburger. Deglaceer de pan met bruine fond. 

Puree: Smelt een klontje boter in een pan en bak de erwtjes kort. Kruid met peper en zout. 

Giet de aardappelen af en doe ze bij de erwtjes. Stamp ze samen tot een grove puree. Voeg karnemelk toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. 

Spiegeleieren: Plaats 4 serveerringen in een pan en doe daar een klontje boter in. Breek elk eitje in een kommetje en giet voorzichtig in de serveerringen. Als het eiwit gestold is, haal je de pan van het vuur. 

Serveren: Serveer de puree met de hamburger met kaas, leg daarop het spiegelei en de uienringen. Smakelijk! 

TIPS

  • Gebruik verse hoeve-eitjes voor een extra rijke smaak. 
  • Voeg wat extra kruiden naar smaak toe aan de puree voor een persoonlijke twist. 
  • In de koelkast: Bewaar eventuele restjes afgedekt in de koelkast en consumeer binnen 2 dagen. De puree en hamburgers kunnen opnieuw worden opgewarmd, maar de uienringen zijn het lekkerst als ze vers zijn. 
  • In de vriezer: Laat de puree en hamburgers volledig afkoelen voordat je ze invriest. Bewaar ze in luchtdichte containers of diepvrieszakken voor maximaal 2 maanden. De uienringen en spiegeleieren zijn minder geschikt om in te vriezen. 
  • Opwarmen: Verwarm de puree en hamburgers in de magnetron of oven. Voor de puree, voeg een beetje melk of boter toe om de textuur te behouden. De hamburgers kunnen ook in een pan op middelhoog vuur worden opgewarmd. Vermijd het opnieuw opwarmen van de uienringen, omdat ze hun knapperigheid verliezen.