WEBSHOP MUST HAVES
WEBSHOP MUST HAVES
Havermoutbrood met pistachenoten en rozemarijn (glutenvrij)
Ingrediënten
300 g yoghurt
2 eieren
200 g glutenvrije havermout
1 tl bicarbonaat (baking soda)
40 g gebroken lijnzaad
35 g zonnebloempitten
35 g sesamzaad
35 g hennepzaad
70 g pistachenoten
1 tl zout
1 el verse of gedroogde rozemarijn, fijngehakt
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop de yoghurt en eieren los in een grote kom.
Voeg de havermout, bicarbonaat, lijnzaad, zonnebloempitten, sesamzaad, hennepzaad, pistachenoten, zout en rozemarijn toe. Meng alles goed door elkaar.
Laat het deeg 5 minuten rusten, zodat de zaden en pitten het vocht kunnen opnemen.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm een ovale, licht platte broodvorm van het deeg en leg deze op de bakplaat. Je kunt eventueel nog een takje rozemarijn bovenop leggen als decoratie.
Bak het brood 40-45 minuten in de voorverwarmde oven, tot het mooi goudbruin en stevig is.
Haal het brood uit de oven en laat volledig afkoelen op een rooster voordat je het aansnijdt.
Tips
- Vegan variatie: Vervang de yoghurt door plantaardige yoghurt en de eieren door een mengsel van 2 el chiazaad en 6 el water.
- Dit brood is heerlijk met hartig beleg zoals hummus of kaas, maar ook lekker met een beetje boter en honing.
Je kunt het brood ongeveer 3-4 dagen bewaren in de koelkast, goed verpakt in een luchtdichte zak of folie. In de vriezer blijft het tot 3 maanden goed. Snijd het brood in plakken voordat je het invriest, zo kun je steeds gemakkelijk een portie ontdooien.