Haringhapjes met Peperkoek en Mascarpone

  • 10min
  • 8 hapjes
  • Easy

Dit was een receptenideetje van César zijn vader. De combinatie van de kruidige peperkoek, de zuurfrisse haring en het vette van de mascarpone is gewoon subliem. Merci, daddy! 

Ingrediënten

2 ingelegde haringfilets
2 sneetjes peperkoek
Mascarpone
1 komkommer, in fijne plakjes gesneden
Verse dille 

Bereidingswijze

Smeer de peperkoek in met een dun laagje mascarpone. 

Bedek de mascarpone met een laagje komkommerschijfjes. 

Snijd de haringfilets in tweeën en plaats deze bovenop de komkommer. 

Snijd elk stuk peperkoek in vier gelijke delen. 

Leg op elk hapje een takje verse dille voor extra smaak en presentatie. 

TIPS

  • Voor een extra smaakdimensie kun je een beetje citroensap over de haring sprenkelen. 
  • Deze hapjes zijn perfect voor een feest of als voorgerecht bij een diner. 
  • Koelkast: Bewaar de hapjes maximaal één dag in de koelkast, afgedekt met plasticfolie om uitdroging te voorkomen. 
  • Vriezer: De haringhapjes kunnen tot één maand in de vriezer bewaard worden. Wikkel ze individueel in plasticfolie en bewaar ze in een luchtdichte container. Laat ze voor het serveren volledig ontdooien in de koelkast.