Gevulde puntpaprika met merguez en feta

  • 1u
  • 4P
  • Next level

Een ovenschotel met zoete gevulde puntpaprika’s en kruidig gehakt van merguez en lamsgehakt. Door de pasta onderaan te leggen, vangt die alle heerlijke smaken op. Wij zijn hier thuis allemaal fan!

Ingrediënten

GEVULDE PAPRIKA’S
8 grote puntpaprika’s, plus 1 extra (optioneel)
400 g lamsgehakt
1 fijngesnipperde ui
2 teentjes fijngesnipperde knoflook
½ bosje peterselie
200 g feta
400 g merguezworst
450 gram orzo (Griekse pasta)
1 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel komijnzaad, geplet

Dit kun je optioneel toevoegen als je het lekker vindt, ik vind dit heel heeeel lekker 🙂
1 handvol geroosterde pijnboompitten
1 eetlepel rozijntjes

AFWERKING
½ bot dille, fijngehakt
4 eetlepels Griekse yoghurt
extra dille om af te werken

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 195 °C.

Verwarm de paprika’s 2 minuten op een bord in de magnetron. Zo zijn ze iets buigzamer en haal je de pitjes er vlotter uit.

Geef bovenaan een inkeping in de paprika’s, trek wat open en verwijder de zaadlijsten.

Doe het gehakt in een grote mengkom en meng er de ui, knoflook, peterselie en eventueel pijnboompitten, rozijnen en één fijngesneden paprika door. Brokkel er de feta over. Kruid met kaneelpoeder en komijnzaad. Meng alles goed door elkaar en verdeel het gehaktmengsel over de paprika’s. Kook de orzo al dente volgens de instructies op de verpakking. Verdeel in een ovenschaal en leg er de paprika’s op. Bak 30 tot 35 minuten in de oven op 195 °C tot ze mooi gekleurd zijn.

Meng de fijngehakte dille door de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout en werk hiermee de schotel af samen met nog wat extra takjes dille.

TIPS

Je kunt de orzo ook vervangen door rijst of een andere soort kleine pasta. Wel steeds voorkoken.