Gevulde meloen op z’n mediterraans

  • 10min
  • 4P
  • Easy

Geniet van een heerlijk fris en zomers voorgerecht met dit recept voor Zuiders gevulde meloen. Deze verrukkelijke creatie combineert sappige meloen met peer, salami, olijven, amandelen en verse kruiden. Een perfecte start van een zomerse maaltijd! 

Ingrediënten

1 meloen Piel de Sapo
1 peer
100 g dunne salami (salchichón) met een diameter van ongeveer 5 cm
100 g dikke, groene olijven
Een handvol gegrilde en gezouten amandelen
1 el verse kruiden naar keuze, fijngehakt (peterselie, kervel, oregano, rozemarijn…)
Zwarte peper
1 el olijfolie of vloeibare honing
Grissini 

Bereidingswijze

Snijd de meloen doormidden en verwijder de pitjes met een lepel. 

Snijd de meloenhelften vervolgens in schijven van ongeveer twee cm dik. 

Snijd de peer in partjes en verwijder het klokhuis. 

Snijd de salami in smalle reepjes en halveer de olijven. 

Meng de salami, peer, olijven en amandelen in een kom en voeg de verse kruiden toe. Breng op smaak met zwarte peper. 

Leg een meloenschijf op een bordje en vul de holte in het midden met het mengsel. 

Besprenkel met een scheutje olijfolie of vloeibare honing en serveer elke portie met twee stengels grissini. 

TIP

Voor de liefhebbers en voor een extra smaakdimensie, giet een scheut madeirawijn over de gevulde meloen.