Geitenkaasrol met Chorizo op Crostini met Nectarines en Chili-Gember Pickle

  • 30min
  • 8P
  • Easy

Zin in een smaakbom op je borrelplank? Deze crostini met romige geitenkaasrol, pittige chorizo, en een funky chili-gember pickle gaan je smaakpapillen serieus prikkelen. Voeg daar nog een vleugje zoete nectarine aan toe, en je hebt een hapje dat gegarandeerd de show steelt. Perfect om indruk te maken op je gasten, of gewoon om jezelf te trakteren op iets bijzonders! 

Ingrediënten

Voor de geitenkaasrol:
2 verse geitenkaasjes
2 takjes rozemarijn
1 theelepel zwarte peper (versgemalen)
1 rode paprika
12 sneetjes chorizo

Voor de crostini (12):
1 baguette naar keuze
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel knoflookpoeder

Toppings:
2 nectarines, in dunne schijfjes
Voor de chili-gember pickle:
5 cm verse gember, geschild en fijngehakt
1 rode chilipeper, fijngehakt
1 eetlepel azijn (bijv. appelciderazijn)
1 eetlepel honing

Bereidingswijze

Crostini maken:
Snijd de baguette in sneetjes van ongeveer 1,5 cm dik.
Leg de sneetjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Meng de olijfolie met het knoflookpoeder en bestrijk de sneetjes hiermee.
Bak de sneetjes in een voorverwarmde oven op 195°C gedurende 10 minuten, tot ze goudbruin en krokant zijn.

Geitenkaasrol bereiden:
Hak de rozemarijn fijn en meng dit door de geitenkaas samen met de versgemalen peper.
Vorm de geitenkaas tot een rol.
Snijd de chorizo en rode paprika fijn en rol de geitenkaasrol in het mengsel van chorizo en paprika, zodat deze volledig bedekt is.

Chili-gember pickle:
Meng de fijngehakte gember en chilipeper met de azijn en honing. Laat het mengsel minimaal 10 minuten marineren.
Crostini opmaken:
Bestrijk elke crostini met een dunne laag van de geitenkaasrol.
Leg er een paar schijfjes nectarine bovenop.
Werk af met een theelepel chili-gember pickle voor een pittige en frisse toets.

Om de geitenkaas rol met noten goed te bewaren, volg je deze stappen:

  • Bewaar de geitenkaasrol met noten in de koelkast. Plaats hem in een luchtdichte container of wikkel hem stevig in plastic folie om uitdroging en geuroverdracht te voorkomen.
  • Vermijd vocht in de verpakking om de textuur van de noten te behouden.
  • Als je de geitenkaasrol wilt invriezen, wikkel hem dan stevig in plastic folie en plaats hem in een luchtdichte vriesbestendige zak. Ontdooi langzaam in de koelkast voordat je het opwarmt of consumeert. Houd er rekening mee dat de kwaliteit na het invriezen mogelijk niet dezelfde zal zijn als wanneer deze vers wordt gegeten.