Geitenkaas met Chili, Look en Sjalot in Pistachenoten Gerold

  • 30min
  • 4P
  • Next level

Een zalig aperitiefhapje dat gegarandeerd in de smaak valt! Verse geitenkaas wordt gemengd met krokante look, chili en sjalot, gevormd tot een rol en vervolgens gerold in fijn gesneden pistachenoten en lente-ui. Serveer dit smaakvolle hapje met krokante toastjes en het wordt een echte pleaser voor iedereen. 

Ingrediënten

150 ml olijfolie
2 sjalotten
6 tenen knoflook
1 lange groene chili
1 tl fleur de sel
3 lente-uitjes
150 g pistachenoten
6 sneetjes zuurdesembrood
4 el olijfolie
Peper en zout 

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie in een klein pannetje op middelhoog vuur. 

Pel de knoflook en sjalotten en snijd ze fijn. Snijd ook de chili fijn. 

Bak de knoflook, sjalot en chili apart krokant in de olie. Laat uitlekken op keukenpapier. 

Doe de geitenkaas in een kom en voeg de afgekoelde, krokante knoflook, chili en sjalot toe. Kruid met fleur de sel en meng alles goed door elkaar. 

Snijd de pistachenoten en lente-uitjes fijn. Rol het geitenkaasmengsel door de fijngehakte pistachenoten en lente-uitjes en vorm er een mooie rol van door stevig aan te drukken. 

Besprenkel de sneetjes zuurdesembrood met olijfolie, kruid met peper en zout en bak ze ongeveer 10 minuten krokant in een voorverwarmde oven op 190°C. 

Snijd het brood in stukjes en serveer direct met de geitenkaasrol. 

Tips

  • Voor een extra pittige smaak, laat de zaadjes van de chili zitten. 
  • Gebruik een scherp mes om de sjalot en knoflook fijn te snijden, zodat ze gelijkmatig krokant worden. 

Bewaar de geitenkaasrol afgedekt in de koelkast en consumeer binnen 2 dagen. Invriezen wordt niet aanbevolen vanwege de textuur van de geitenkaas.