Gegrilde Courgettes met Tonato Saus

  • 15min
  • 4P
  • Easy

Dit recept voor gegrilde courgettes met een heerlijke, klassieke tonijnsaus is een perfecte manier om meer groenten op een smakelijke manier aan je maaltijd toe te voegen. Door het grillen krijgen de courgettes een diepe, rijke smaak en de romige tonato saus maakt het gerecht helemaal af. Het is snel klaar en je kan zooo genieten! 

Ingrediënten

Courgettes:
4 courgettes (geel en groen gemengd)
Peper en zout
Scheutje olijfolie 

Toppings:
2 eetlepels kappertjes
1 tomaat
4 handvol rucola 

Tonato saus:
300 g tonijn in eigen nat, uitgelekt
2 hardgekookte eieren
6 anjovisfilets
Peper en zout
Sap van 1 citroen
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels mayonaise (bij voorkeur zelfgemaakt)
1 koffielepel kappertjes
Het vruchtvlees van 1 tomaat (pitjes en binnenkant)
75 ml kippen- of groentebouillon 

Bereidingswijze

Courgettes voorbereiden: Snijd de courgettes in schijven. Kruid ze met peper en zout en besprenkel met een scheutje olijfolie. 

Grillen: Verhit een grillpan of barbecue en gril de courgettes aan beide kanten totdat ze mooie grillstrepen hebben en zacht zijn. Verdeel ze vervolgens over de borden. 

Tonato saus maken: Snijd de tomaat in vieren en verwijder het vruchtvlees. Doe het tomatenvruchtvlees samen met de tonijn, hardgekookte eieren, anjovisfilets, citroensap, olijfolie, mayonaise, kappertjes en bouillon in een keukenmachine. Mix tot een gladde, romige saus. Proef en breng op smaak met peper en zout. 

Afwerking: Verdeel de tonato saus over de gegrilde courgettes. Garneer met kappertjes, sneetjes tomaat en rucola. 

TIPS

  • Serveersuggestie: Deze gegrilde courgettes met tonato saus zijn heerlijk als voorgerecht of als onderdeel van een lichte maaltijd. 
  • Variatie: Voeg wat extra crunch toe door geroosterde pijnboompitten of amandelschaafsel over het gerecht te strooien. 
  • Koelkast: Bewaar de gegrilde courgettes en tonato saus afzonderlijk in afgesloten bakjes in de koelkast. Ze blijven tot 2 dagen goed. 
  • Vriezer: De tonato saus kan je invriezen. Bewaar in een luchtdichte verpakking tot 1 maand. 
  • Opwarmen: Verwarm de courgettes in een voorverwarmde oven op 180°C voor ongeveer 10 minuten of tot ze goed warm zijn. De saus kun je het beste koud serveren. 

Partner

In samenwerking met KitchenAid