Fishburgers met tartaar

  • 30min
  • 4P
  • Next level

Vis wordt megacool in een burger! Ontzettend crusty en heerlijk met zelfgemaakte fishsticks van sappige kabeljauw. Van januari tot april zal je visboer zeggen: ‘Madammeke, nu moet je eens skrei proberen, dat is in feite een winterse kabbeljauw en die kun je alleen dit seizoen eten.’ Laat je adviseren door deze ambachtsmensen!

Ingrediënten

FISHBURGER
2 eieren
peper en zout
150 g ongezoete cornflakes
800 g kabeljauw, of andere vis zonder graten of vel; vraag raad aan je visboer
bord bloem, om te paneren
koolzaadolie, om de vis te bakken
8 sneetjes cheddarkaas
8 hamburgerbroodjes
1 hart van een kropsla, gewassen

TARTAARSAUS
250 g verse mayonaise
2 eetlepels fijngesneden peterselie
2 eetlepels fijngesneden dragon
1 fijngesneden sjalot
1 eetlepel fijngesneden kappers
1 fijngesneden zoetzure augurk

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten voor de tartaar door elkaar. Naar gelang mijn tijd en humeur gebruik ik verse of droge kruiden.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Kluts de eieren met peper en zout los in een diep bord.

Ga met een deegrol over de cornflakes of cutter ze fijner.

Dep de visfilets droog, kruid met peper en zout aan beide kanten.

Zet drie diepe borden klaar met de bloem, de eieren en de cornflakes. Haal de vis eerst door de bloem, dan door de eieren en als laatste door de cornflakes.

Bak de vis in een laagje hete koolzaadolie in totaal 4 tot 5 minuten aan beide zijden krokant in de pan.

Leg de gebakken vis even op keukenpapier.

Snijd de broodjes open en leg ze nog 2 à 3 minuten in de oven zodat de broodjes opgewarmd zijn.

Leg de sla op het gegrilde broodje, leg er dan de vis, saus en kaas op, en sluit met het bovenste broodje. Serveer onmiddellijk.

Zet de bakplaat met broodjes, tartaar en salade op tafel enlaat iedereen maar pakken.

TIPS

Je kunt de gepaneerde vis ook een 4-tal minuten in een friteuse of airfryer frituren.