Fajitas met Bloemkool en Chilibonen Traybake uit de Oven

  • 45-50min
  • 4P
  • Easy

Een zalige go-to maaltijd voor drukke dagen wanneer je iets snel en zonder al te veel moeite op tafel wilt zetten. Deze traybake is eenvoudig, gezond en super lekker. Met de voorbereide bloemkool van de bloemkool dahl prep, hoef je alleen nog maar de groenten op een bakplaat te leggen, een sausje te maken, en alles is klaar om de fajita’s te vullen en op te eten. Voilakes, super simpel en super gezond! 

Ingrediënten

1 bloemkool
1 tl kurkuma
Sap van 1/2 citroen
8 wraps naar keuze
1 blik zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
1 grote rode ui, in reepjes
4 paprika’s (verschillende kleuren), in reepjes 

Fajita kruidenolie:
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl lookpoeder
1 tl komijnpoeder
Sap en zeste van 1 limoen
1 el honing
4 el olijfolie
1 tl chiliflakes 

Garnituren:
Zure room
2 limoenen, in partjes gesneden
1 avocado, in sneetjes
1 bosje koriander, fijngehakt 

Bereidingswijze

Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 200°C. 

Bloemkool: Meng de kurkuma met het citroensap.  

Snijd de bloemkolen in roosjes. Verdeel het kurkuma-citroenmengsel over de bloemkoolroosjes en schud goed om alles gelijkmatig te bedekken.  

Stoom de bloemkool tot de roosjes gaar zijn. 

Traybake: Verdeel de bloemkoolroosjes, paprika’s, rode ui en zwarte bonen gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. 

Kruidenglaze: Meng de gerookte paprikapoeder, lookpoeder, komijnpoeder, limoensap en -zeste, honing, olijfolie en chiliflakes in een kommetje. Bestrijk de groenten en bonen royaal met deze glaze. 

Oven: Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak gedurende 15-20 minuten, of tot de groenten gaar en licht gekarameliseerd zijn. 

Serveren: Verwarm de wraps kort in de oven of in een droge pan. Serveer de geroosterde groenten in de wraps en werk af met zure room, avocado, koriander en een scheutje limoensap. Voeg eventueel wat hot sauce toe voor extra pit. 

  • Bewaar de geroosterde groenten en bonen maximaal 2 dagen in de koelkast, of vries ze tot 3 maanden in. Ontdooi en verwarm ze in de oven op 180°C voor 10-15 minuten. 
  • Wraps kun je invriezen voor maximaal 2 maanden en opwarmen in een pan of oven.