Dahl met Bloemkool, Coraallinzen en Naanbrood

  • 40min
  • 4P
  • Easy

Zin in een stevige, warme en kruidige maaltijd die in no-time op tafel staat? Deze dahl met bloemkool en coraallinzen is jouw nieuwe go-to! Boordevol smaak, makkelijk te maken met de Cookeo en ideaal om te serveren met warm naanbrood. Klaar voor een smaakbommetje? 

Ingrediënten

1 bloemkool
250 g coraallinzen
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 ui, fijngehakt
1 blik tomatenblokjes (400 g)
400 ml water (gebruik het lege blik van de tomaten)
1 duim gember, fijn gesneden of geraspt
1 blik kokosroom (400 ml)
1 tl kurkuma
1 tl komijnpoeder of -zaad
1 tl chilipoeder
1 tl zout
Sap van 1/2 citroen
4 el volle yoghurt
Naanbrood of ander brood om bij te serveren
Verse koriander, extra yoghurt of zure room voor garnering 

Bereidingswijze

Voorbereiden van de bloemkool: Meng de kurkuma met het citroensap. 

Snijd de bloemkolen in roosjes. Verdeel het kurkuma-citroenmengsel over de bloemkoolroosjes en schud goed om alles gelijkmatig te bedekken. 

Plaats de bloemkool in de Cookeo en gebruik de stoomfunctie om de roosjes te stomen. Laat de Cookeo de stoomtijd berekenen op basis van het gewicht van de bloemkool. 

Bereiden van de dahl: Kies de ‘bruinen’-functie van de Cookeo. Voeg de olie, fijngehakte ui, knoflook en gember toe en bak tot ze zacht zijn. 

Voeg de kurkuma, komijn, chilipoeder en zout toe, en bak kort mee om de smaken te boosten. 

Voeg de coraallinzen, tomatenblokjes, kokosroom en het water toe en meng alles goed door elkaar. 

Sluit de Cookeo en stel in op de snelkookfunctie voor 5 minuten. 

Open de Cookeo, voeg de gestoomde bloemkool toe en meng alles goed door elkaar. Houd eventueel wat bloemkoolroosjes opzij als garnituur. 

Serveren: Schep de dahl in diepe kommen en garneer met verse koriander, een lepel yoghurt of zure room, en een paar bloemkoolroosjes. 

Serveer met warm naanbrood aan de zijkant. 

  • Koelkast: Bewaar de dahl in een luchtdichte container in de koelkast voor maximaal 3 dagen. 
  • Invriezen: Vries de dahl in porties in en bewaar tot 3 maanden. 
  • Opwarmen: 
    • Fornuis: Verwarm op middelhoog vuur, roer regelmatig. Voeg indien nodig wat water of kokosroom toe. 
    • Magnetron: Verwarm in een magnetronbestendige kom, in intervallen van 1-2 minuten op 600 watt, roer tussendoor. 

Partner

In samenwerking met Moulinex