Chocoladetaart met Peanut Butter Room en Banaan

  • 2u (inclusief afkoelen en opstijven)
  • 4P

Laagjestaart met chocolade-espresso biscuit, met een luchtige vulling van peanut butter room, afgewerkt met banaan en limoen. 

Deze feestelijke taart is niet alleen heerlijk en prachtig om te zien, maar ook eenvoudig te maken. De biscuit wordt in verschillende lagen gebakken en gevuld met een pinda-roomvulling. Bovenop komt een mengeling van banaan en limoen voor een frisse toets. 

Ingrediënten

Chocolade biscuit:
200 g pure chocolade
250 g zachte boter
240 g bloemsuiker
6 eiwitten
150 g bloem
Snufje zout 

Vulling:
500 ml slagroom
1 el poedersuiker
125 ml lopende pindakaas 

Garnituur:
4 bananen
1 limoen 

Bereidingswijze

Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 185°C. 

Laat de chocolade au bain-marie smelten. Zorg ervoor dat de chocolade niet te warm wordt. 

Biscuit maken: Doe de boter, een snufje zout en 120 g bloemsuiker in een mengkom en klop tot het mengsel romig en wit is. Begin langzaam en verhoog dan de snelheid. 

Klop de eiwitten stijf met de resterende 120 g bloemsuiker. 

Voeg de gesmolten chocolade (op lichaamstemperatuur) toe aan de opgeklopte boter. 

Spatel de helft van het eiwit onder het chocolademengsel. Voeg de bloem en het tweede deel van het eiwit toe en meng voorzichtig. 

Beboter en bebloem 4 bakvormen en verdeel het beslag gelijkmatig. Bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de biscuits afkoelen op een rekje. 

Espresso shots: Zet 4 espresso shots en laat deze afkoelen. 

Peanut butter room maken: Meng de pindakaas met de poedersuiker in de room en klop stijf. 

Garnituur voorbereiden: Snijd de bananen in schijfjes. Rasp de limoenschil erover en pers het sap uit. Meng de banaan en limoenrasp met het limoensap. 

Taart opbouwen: Bestrijk elke biscuitlaag met een espresso shot. 

Verdeel de room in vier porties. 

Leg de eerste biscuit op een taartplateau, verdeel een portie room erover en herhaal dit voor de overige lagen. Eindig met de schijfjes banaan bovenop. 

Laat de taart 1 uur in de koelkast opstijven. 

TIPS

  • Zorg ervoor dat de chocolade niet te heet wordt bij het smelten om klontvorming te voorkomen. 
  • Klop de eiwitten goed stijf voor een luchtige biscuit. 
  • De taart smaakt nog lekkerder als je deze een dag van tevoren maakt. 
  • Koelkast: Bewaar de taart afgedekt in de koelkast. De taart blijft 2-3 dagen goed. 
  • Vriezer: Je kunt de taart ook invriezen. Wikkel de taart goed in plasticfolie en aluminiumfolie om vriesbrand te voorkomen. In de vriezer blijft de taart tot 3 maanden goed. Laat de taart langzaam ontdooien in de koelkast voor het serveren.