Boontjessalade met Krieltjes en Groene Kruiden dressing

  • 30min
  • 4P
  • Easy

Deze smaakvolle salade ga ik deze zomer op repeat eten! Hij is super simpel en snel klaar. De basilicum en dille geven de dressing zoveel smaak, je kunt hem zowel lauw eten als van tevoren klaarmaken en koud serveren. Love it! 

Ingrediënten

400 g sperziebonen
1 el bouilonpoeder of bouillon blokje
1 klont boter  

700g krieltjes
4 zachtgekookte eitjes (6 min) 

Dressing:
1 el verse mayonaise
1 el yoghurt
1 el fijngesneden kappertjes
2 el fijngesneden dille
2 el fijngesneden basilicum
2 el Parmezaanse geraspte kaas
1 tl knoflookpoeder
Sap van 1 citroen 

Bereidingswijze

Boontjes: Snijd de uiteinden van de sperziebonen af. 

Kook de sperziebonen 5 minuten in een grote pan met gezouten kokend water en een bouillonblokje en klont boter  

Giet de boontjes af en leg ze meteen in ijswater om het kookproces te stoppen. Laat goed uitlekken. 

Krieltjes koken: Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en kook de krieltjes in 15-20 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen. 

Eieren koken: Kook de eitjes 6 minuten, dompel ze daarna in ijskoud water en pel ze. 

Dop de  boontjes en kook in grote pot mer gezouten water  

Schrik onder koud water en lek goed uit  

Dressing maken: Doe alle ingrediënten voor de dressing in een potje, schud goed door elkaar  

Salade samenstellen: Meng de krieltjes, boontjes en de dressing in een grote kom. Serveer de salade met de  eitjes erbovenop. 

Vegetarische tip

Vervang de spekreepjes door geroosterde, geraspte amandelen voor een vegetarische variatie met een knapperige toets.

  • In de koelkast: Bewaar de salade tot 2 dagen afgedekt in de koelkast.  
  • Invriezen: Niet aanbevolen vanwege de textuur van de krieltjes en boontjes.