Bananenbrood met Chocolade en Gember
Bananenbrood met Chocolade en Gember
Bananenbrood met Chocolade en Gember
Bananenbrood met Chocolade en Gember

Bananenbrood met Chocolade en Gember

  • 50min
  • 1 bananenbrood
  • Easy

Dit bananenbrood is een heerlijke, gezonde snack zonder toegevoegde suikers. De banaan, de natuurlijke zoetmaker en de lekker bite van de havermout maken dit brood onweerstaanbaar.  

Probeer wel zeer rijpe bananen te gebruiken (de bananen met wat zwarte plekken zijn hiervoor ideaal).  Geschikt voor mensen die gluten vermijden, omdat we in plaats van bloem havermout en kokosrasp gebruiken, waardoor het brood ook nog eens boordevol vezels zit. En dan wat donkere chocolade eronder gemengd, omdat we het verdienen 🙂. Simpel te bereiden en dan nog juist genieten! 

Ingrediënten voor 1 brood

3 eieren
300 gram rijpe bananen (ongeveer 2-3 bananen), gewogen zonder schil  
1 banaan voor decoratie  
1 theelepel kaneel  
Een snufje zout
70 gram glutenvrije havervlokken
80 gram kokosrasp 
1 theelepel bakpoeder
100 gram donkere chocolade, minimaal 70% cacao, in stukjes   
20 gram verse gember, geraspt 

Bereidingswijze

Prak de 300 gram banaan tot moes in een grote kom. Voeg de geraspte gember, zout, kaneel, en bakpoeder toe en meng alles goed door elkaar. 

Klop de eieren los en meng deze door het banaanmengsel. Voeg vervolgens de havervlokken en kokosrasp toe en meng tot een homogeen beslag. 

Spatel de stukjes donkere chocolade door het beslag. 

Vet een bakvorm in of bekleed deze met bakpapier. Giet het beslag in de vorm. 

Snijd de extra banaan in de lengte doormidden en leg deze met de snijkant naar boven op het beslag. Bestrijk lichtjes met wat olie. 

Bak het bananenbrood ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.  

Laat het brood afkoelen voordat je het aansnijdt. Serveer lauw of koud. 

TIPS

  • Ook lekker in de toaster met wat yoghurt, vers fruit en pindakaas.   
  • Je kan het brood ook met minder koolhydraten maken door de havermout te vervangen door amandelmeel.  

Bewaar ingepakt in de koelkast. Zo blijft het brood tot 5 dagen goed. Ingevroren sneetjes zijn tot 3 maanden houdbaar. Zo heb je altijd wat lekkers bij de hand!