Apero toast met roquefort kaas en abrikoos

  • 15min
  • 4P
  • Easy

De zoetheid van de abrikozencompote verzacht de sterke smaak van roquefort en maakt van deze toast een heerlijk aperitiefhapje. Perfect voor bij een drankje! 

Ingrediënten

4 abrikozen 
1 el suiker 
Enkele druppels citroen 
1 tl olijfolie 
4 sneden zuurdesem- of notenbrood 
100 g roquefort 
Takje kervel ter garnering 

Bereidingswijze

Laat de abrikozen samen met de suiker, de citroen en de olijfolie vijf minuten pruttelen en prak tot compote. 

Toast de sneden brood. 

Beleg ze met de roquefort en leg er dan wat compote op. 

Snij in hapklare stukjes en garneer met een blaadje kervel. 

Tip

Je kunt de abrikozencompote vervangen door een andere zoete spread, zoals vijgenconfituur of een pittige chutney, voor een andere smaakcombinatie. 

De abrikozencompote kan je 2-3 dagen van tevoren maken en luchtdicht afgesloten in de koelkast bewaren.