Aperitief cakejes met verse kruiden

  • 15min + 15min bakken
  • 6P
  • Easy

Geniet van het verrassende spel tussen zoet en zout in deze frisse, groene aperitiefcakejes. Deze elegante en smaakvolle creatie van Sofie Dumont is een waar genot voor het oog en de smaakpapillen. 

Ingrediënten

6-8 verse eieren
150 g fijne kristalsuiker
600 g hoogwaardige tarwebloem
1 bundel verse dragon
1 bundel verse platte peterselie
1 bundel verse kervel
Enkele verse olijven, in dunne schijfjes
Enkele hoogwaardige ansjovisfilets in olie, uitgelekt en in de lengte gehalveerd
Enkele knapperige kappertjes
 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op een temperatuur van 175 °C. 

Mix de verse eieren en de fijne kristalsuiker in een blender tot een gladde, lopende massa. 

Meng, met de hand, de tarwebloem stevig door het eimengsel. 

Hak de verse dragon, platte peterselie en kervel grof en meng ze door het deeg met behulp van een keukenrobot, tot je een egaal groene massa krijgt. 

Vul de kleine cakevormpjes met dit prachtig groene deeg. Versier elk cakeje met een schijfje verse olijf, een stukje ansjovis of een paar knapperige kappertjes. 

Bak de cakejes gedurende vijftien minuten in de voorverwarmde oven.