Top 10 populaire recepten
#1 WITLOOF MET HESP IN DE OVEN
Witloof met hesp in de oven is een klassieker in de Belgische keuken. Dit gerecht combineert de bitterheid van witlof met de zoute smaak van ham, overgoten met een heerlijke kaassaus, pure comfort food voor koudere dagen.
#3 TIRAMISU MET SPECULOOS
Tiramisu maken is altijd een goed idee! Dit recept met zachte mascarpone crème, sterke koffie en speculoos, is een hemels lekkere combo. Geserveerd in glaasjes, de lange vingers worden vervangen door speculoos koekjes, wat cacaopoeder erover en genieten!
#4 SCAMPI MET LOOK
Scampi’s of reuzegarnalen, gebakken in boter en look met peterselie. Deze heerlijke bistro klassieker zet je makkelijk en snel thuis op tafel.
#5 MELANZANE ALLA PARMIGIANA
Melanzane alla parmigiana, een heerlijke vegetarische ovenschotel met aubergines, Provolone en Parmezaanse kaas! Ontdek het recept en de video van deze Italiaanse klassieker.
#6 PASTA VONGOLE
Een van mijn favoriete pasta, die ik heel graag bereid als ik mooie verse venusschelpen zie liggen. Een heerlijk Italiaanse klassieker met weinig ingrediënten, maar zo veel smaak en redelijk eenvoudig te maken. En nee, Parmigiano hoort er niet op volgens de Italiaanse food maffia, haha, maar wie is thuis de baas??
#7 SPAGHETTI BOLOGNAISE
Er zijn veel soorten bolognaise sauzen. Dit is hoe ik ze op hotelschool geleerd heb met mijn persoonlijke schwung erbij. Ik cutter de wortel en de selder zeer fijn, noch Grace, noch Wim moeten weten van groenten in hun saus. Voilà, een lepeltje balsamico crème, de rode wijn en paprika zorgen voor extra diepte in de smaak en ja ik maak altijd een dubbele portie voor in een lasagne of om in de diepvries te bewaren.
#8 VARKENSHAASJE MET MOSTERDSAUS
Mosterdsaus maken, jazeker! Verwerkt in deze lekkere bistro klassieker: sappig gebakken varkensvlees met romige mosterdsaus, top is het!
#9 BAVAROIS VAN FRAMBOOS
Bavarois taart met frambozen, zo schoon en eigenlijk niet zo moeilijk! Ontdek in mijn nieuwe video hoe je deze topper makkelijk zelf thuis maakt.
#10 VARKENSWANGETJES MET BRUIN BIER EN AARDAPPELPUREE
Een smaakvol stoofpotje met varkenswangetjes zo zacht als boter, een rijke saus en winterwortelen en dit op een bedje van aardappelpuree, ja hallookes! En bovendien: helemaal niet moeilijk klaar te maken!