Brussel: mijn favoriete hotspots
Brussel, mijn stad! Deze kent zoveel mooie en lekkere plekjes om te ontdekken. In het weekend trekken Wim en Grace graag naar onze hoofdstad met 1 motto: op zoek gaan naar lekkers! Daarom geen gastronomische sterrenzaken, maar toppers in hun genre. En dan wat kuieren in de gezelligste straatjes… Ik neem jullie in deze blog graag mee op culinaire roadtrip in de stad waar ik als kind ben opgegroeid. 😉
Deze keer is de SMASHBURGER aan de beurt, dé hamburger van het moment: Sappig krokant rundsvlees, smeltende kaas, soft bun… mmmm! De smashburger is niet zomaar een burger, bij deze techniek wordt de gehaktbal echt ‘gesmashed’ of platgedrukt bij het bakken (teppanyaki), waardoor de sappen karamelliseren. Dit geeft de unieke smaak en crunch aan het vlees. Komt het water je al in de mond? Ontdek hier mijn volledig verslag over 3 van de beste smashburger hotspots in Brussel. Enjoy! 😉
BINTJE
Simonisstraat 62, 1050 Elsene
Fresh fries & dirty burgers… I like! Wij Belgen zijn zot van frietjes, dan is Bintje dé place to go in Brussel. Je kan er genieten van dat tikkeltje extra: zo gebruiken ze biologische aardappelen voor de versgesneden frietjes, deze worden mét schil twee keer gebakken in organische zonnebloemolie. En dan een next level smashburger daarbij met homemade sausjes en een fris pintje… Meer moet dat niet zijn hé.
Ik ging voor de smashburger ‘le bête cheese’ met extravééééél kaas natuurlijk! Het Iers rundvlees voor de burger wordt ter plekke gemalen en de combinatie met verkruimeld spek en smeltende gekaramelliseerde uien is GOD-DE-LIJK! Een absolute must try when in Brussel.
Ontdek meer over Bintje.
RAMBO
Washingtonstraat 7, 1050 Elsene
RAMBO, daar ga ik al een tijdje sinds ze open zijn! Het was en is nog steeds een mega-hype met het éérste échte smashburger concept ooit in België! De burgers van RAMBO stellen nooit teleur en wekelijks staat er wel iets nieuw op de kaart. Alle smashburges worden gemaakt van het heerlijke Black Angus rundsvlees, maar ook de broodjes en sauzen zijn homemade. De geliefde ‘potato buns’ zijn heerlijk zacht, deze worden gebakken met bloem van aardappelen en dankzij de unieke textuur zijn ze ideaal om het sap en de sausjes van de burger te absorberen.
Ik ging voor de ‘classic smashburger’, een zalige combinatie van Black Angus, Amerikaanse kaas, ajuin, mosterd, ketchup en pickles, soooo good! Naast de limited editions, heb je nog twee vaste burgers op de kaart: een gepimpte versie van de classic met een secret sausje en ook een veggie versie. Je kan naar hartelust freewheelen met extra spek, frietjes en saus! De natuurlijke wijnen zijn een extra bonus hier.
Team RAMBO experimenteert non-stop met de meest verrassende combinaties van burgers and sandwiches. Ze noemen zich terecht ‘The masters in the Burgerverse’!
Meer info over RAMBO.
KITSUNE
Rue Berthelot 106, 1190 Vorst
Last but not least, maakten we een tussenstop bij Kitsune! Niet zo eenvoudig te vinden, want ze zijn gevestigd in een brasserie… maar wie zoekt die vindt. 🙂 Het is een uniek Asian Fusion restaurant met de beste homemade vegan smashburgers! Hun concept is de zalige combinatie van burgers California style en Aziatische smaken uit Japan, Korea en Thaïland. Op het menu staan vijf vaste burgers op basis van falafel, tofu en oesterzwammen. Ook de kaas en buns zijn 100% vegan en worden gemaakt van aardappelen.
Hun specialiteit zijn ook wel de Furikake fries, aardappelfrietjes spiced up met de Japanse Furikake. Deze kruiden geven een zoet-zure twist aan de klassieke friet. Maar ook de fried kimchi riceballs zijn zot lekker en de cookies to die for. De falafel burgers zijn echte smaakbommetjes dankzij de Koreaanse peper Gochugaru. In plaats van de traditionele kikkererwten gebruikt Kitsune de Oosterse Asuki bonen. En ja, deze worden ook gesmashed! 😉
Hier moeten vegan burgers zeker niet onderdoen voor de klassieke smashburgers. Dankzij de pure en rauwe ingrediënten creëren ze de perfecte smaken en texturen, like the real thing!
Meer info over KITSUNE.
Benieuwd naar jouw favoriete eetadresjes in Brussel! Deel de beste tips & hotspots via @sofiedumontchef!