Tomaten carpaccio met radijs, kers en rode biet

  • 25min
  • 2P
  • Next level

Geniet van een gezonde en heerlijke salade met deze kleurrijke tomaten carpaccio met een romige twist van rode bieten. Mijn favoriete recept voor een vrije dag vol smaak en voedzame ingrediënten.

Ingrediënten

2 rode bieten
1 el suiker
1 el azijn
2 el witte wijn
Peper
Zout
350 g verschillende soorten tomaten: gele en rode kerstomaten, romatomaten, trostomaten, Coeur de Boeuf…
4 radijzen
2 el olijfolie
12 frambozen
Een handjevol rode bessen
12 kersen
Enkele blaadjes zurkel 

Bereidingswijze

Schil de rode bieten met een dunschiller en snijd ze zeer fijn, zodat je mooie rolletjes kunt maken. Maak 12 van deze fijne rolletjes en zet ze apart. 

Doe de overige rode bieten samen met de suiker, azijn, witte wijn, peper en zout in een pannetje. Laat het even pruttelen en doe vervolgens alles in een blender. 

Voeg eventueel wat water of witte wijn toe totdat je een smeuïge massa (crème) krijgt. 

Snijd de verschillende soorten tomaten in diverse vormen en dresseer ze mooi op de borden. 

Schil de radijzen met een dunschiller en verdeel de fijne slierten over de borden. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. 

Schep enkele toefjes rode bieten crème op de tomaten en verdeel vervolgens het fruit en de zurkel over de borden.