ole pistolee met omelet Sofie Dumont Chef3
ole pistolee met omelet Sofie Dumont Chef2
ole pistolee met omelet Sofie Dumont Chef5
ole pistolee met omelet Sofie Dumont Chef4

Pistolee met omelet, asperges en guanciale

  • 30min
  • 2P
  • Next level

Kijk dit nu, dit is toch de max als ontbijt?! Als je erin bijt en je zit met je neus in de eieren – haha, genieten is dat! Nog nooit guanciale geproefd? Zot! Doen!

Ingrediënten

4 grote, gewone pistolets
8 sneetjes provolonekaas
125 g kleine witte asperges
125 g kleine groene asperges
200 g guancialespek in fijne sneetjes
50 g boter
6 eieren
peper van de molen
fleur de sel
srirachamayonaise

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 230 °C.

Snijd de pistolets doormidden. Leg de bodems op een plateau en leg op elk twee sneetjes provolone.

Snijd een halve centimeter van de onderkant van de asperges. Leg de asperges in vier porties samen op een bakplaat met bakpapier. Beleg ze met de sneetjes guanciale. Kruid met peper en zout.

Leg ze een 8-tal minuten in de oven op 230 °C tot de sneetjes spek mooi krokant zijn en de asperges wat geroosterd.

Smelt boter in een grote pan. Kluts de eieren stevig los met peper en zout en giet in de pan.

Bak een grote omelet die nog glazig is; ‘baveuse’ heet dat. Verdeel de omelet in vieren en leg de stukken op de pistolets met kaas. Leg daarop de geroosterde asperges met de krokante guanciale en dek af met de ‘hoedjes’ van de pistolets.

Zet srirachamayonaise op tafel, een potje koffie en geniet.

TIPS

Ik ga guanciale altijd halen bij Pilato in Tubize. Maar elke goede Italiaanse delicatessenzaak heeft het. Je kunt guanciale ook vervangen door heel dun gesneden gerookt spek.