Salade van kippenlevertjes en framboos

  • 20min
  • 2P
  • Next level

Simpele, stoere, frisse salade met een geweldige smaakcombinatie. Zoet en zuur met de volle smaak van de krokante levertjes: ZOT van. Misschien ook omdat mijn grootmoeder het zo goed kon klaarmaken.

Ingrediënten

250 g slaharten
1 rode ui
2 eetlepels honing
4 eetlepels frambozenazijn
1 bakje frambozen
400 g kippenlevertjes
2 klontjes boter
peper van de molen
grof zout
4 eetlepels koolzaadolie
2 eetlepels pistachenoten

Bereidingswijze

Verdeel de sla over de borden.

Snijd de rode ui fijn en doe de snippers in een kommetje met honing en frambozenazijn. Plet er de frambozen bij, maar houd er een paar apart voor de afwerking.

Kruid de levertjes en laat de boter schuimen in een koekenpan. Bak aan beide kanten mooi gekleurd en krokant. Dit heeft een 5-tal minuten nodig. Leg de pan niet te vol, doe het eventueel in twee keer zodat ze mooi kunnen bakken, en laat ze zeker niet koken.

Verdeel de levertjes over de sla. Giet het vet weg en blus de pan met frambozenazijn en geplette frambozen.

Kruid met peper en zout en roer er olie door.

Verdeel over de borden en werk af met grof gehakte pistachenoten en frambozen.

TIP

Als het geen frambozenseizoen is, kun je ook heel goed diepvriesframbozen gebruiken.